Mamacafé

Mamacafé: Een beetje anders…

De weergoden zijn ons niet goed gezind. Maar wij geven niet op! Het mamacafé wordt een weekje uitgesteld en zal dus niet doorgaan op donderdag 18 maart om 20u, maar op donderdag 25 maart om 20u. Inschrijven is verplicht, maar kan nog altijd via loka@anzegem.be. We zetten een aantal buitenplekjes in Anzegem klaar om op een veilige en gezellige manier met mama’s samen te komen. De locatie wordt doorgegeven wanneer je bent ingeschreven. Hopelijk tot volgende week!

Meer info op http://www.anzegem.be/mamacafe

 

 

Wat is mamacafé?

Het mamacafé is een ontmoetingsavond voor de mama’s.  Hiermee willen we jonge ouders (0-3 jaar) extra ondersteunen.  Tijdens mama-café bieden we de bezoekers vooral een uitlaatklep rond opvoeding.  Wat loopt goed?  Waarom weent mijn kind zo veel?  Is het normaal dat hij/zij nog niet loopt?  Ouders hebben veel vragen, frustraties, angsten.  Maar daarnaast ook veel grappige, leuke, ondeugende anekdotes.  Deze verhalen en emoties krijgen allemaal een plaats in ons mama-café.

Thema’s

Het mamacafé biedt een avond ontspanning, maar we proberen ook telkens een thema aan te brengen.  Initiatie draagdoeken, kinderplaagjes, schoenen kiezen voor kinderen:  deze thema’s leven bij jonge ouders.  Wij zorgen telkens dat er een professional aanwezig is.  Dit kan een draagconsulent zijn, iemand van kind en gezin, een vroedvrouw, enz…

Praktisch

Het mama-café vindt een 3-tal keer per jaar plaats, de locatie wordt telkens via de flyer & Aktiv doorgegeven.  Met flyers via de opvanginitiatieven, facebookpagina van loka (lokaal overleg kinderopvang),  gemeentelijke diensten, consultatiebureaus kind en gezin, dokters,… worden de mamacafés telkens aangekondigd.

Deelname is gratis en wij zorgen voor een drankje en een gadget.