Kinderdagverblijf 'De BraamRakkertjes'

Ik doe een aanvraag voor een ouder

Mijn gegevens

Gegevens ouder

Eenouder gezin

Gegevens kind

Meerling (aparte aanvraag per kind)
Specifieke zorgbehoefte

Dit is een dringende vraag

Geef de gewenste opvangmomenten in:

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

Informatie

De kinderen verblijven in semi-verticale groepen (De Bloesems en de Bezekes) en een peutergroep (De Rakkertjes). De dienstverlening omvat de verzorging en de opvoedkundige begeleiding van de kinderen.

Er wordt in 2 leefgroepen semi-verticaal gewerkt d.w.z. dat de kinderen vanaf de start van de opvang in een vaste leefgroep terechtkomen. De verticale werking is gebaseerd op de gehechtheidstheorie. Bijzondere aandacht gaat naar de mogelijkheid om zich te hechten aan de dagelijkse begeleiding. Met deze werking krijgen kinderen meer kans op een ontwikkeling volgens eigen ritme. Zowel de kinderen als de begeleiding ervaren een nauwere band met elkaar.

Het kinderdagverblijf staat open voor opvang van kinderen met een specifieke zorgbehoefte.

Het kinderdagverblijf beschikt over een ruime en veilige tuin die de kinderen de mogelijkheid biedt om zoveel mogelijk te genieten van de buitenlucht.

Rechtstreeks nummer kinderdagverblijf: 056/77 85 82

Opgelet: in het voorjaar 2019 verhuizen we naar de nieuwe locatie in de Vercruysse De Solartstraat.

Tarieven

Dagprijs is op basis van het gezamenlijk belastbaar nettoinkomen van beide ouders volgens de modaliteit van Kind en Gezin.

Na 18u worden de kinderen tot 19u verder opgevangen in ons particulier opvanginitiatief en wordt er een toeslag aangerekend van 1,20 euro per begonnen half uur.

Vakantieregeling

Het kinderdagverblijf is traditioneel gesloten op feest- en brugdagen, tijdens Kortrijks verlof (21 juli t.e.m. 15 augustus) en tussen kerst en nieuwjaar.

Indien behoefte aan kinderopvang tijdens sluitingsdagen, bieden we een alternatieve oplossing aan in ons opvanginitiatief Kinderhotel H.Hart in Kortrijk, indien minstens 7 inschrijvingen.