Li-Lo-La

Ik doe een aanvraag voor een ouder

Mijn gegevens

Gegevens ouder

Eenouder gezin

Gegevens kind

Meerling (aparte aanvraag per kind)
Specifieke zorgbehoefte

Dit is een dringende vraag

Voorrangsgroep
Kwetsbare groep

Geef de gewenste opvangmomenten in:

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

Verder naar stap 2 (van 2)

Stap 2: verklaring op eer

Werk
Sollicitatie
Een beroepsgerichte opleiding
Inburgering
Aanleren van andere vaardigheden nodig om te kunnen deelnemen aan de arbeidsmarkt
Geen van bovenstaande
Minstens 4/5de van de werkweek wordt besteed aan één of meer van de activiteiten
Minstens 4/5de van de werkweek ZAL worden besteed aan één of meer van de activiteiten
Geen van bovenstaande
Een van de ouders komt als persoon met een handicap in aanmerking voor belastingvermindering / zorgtoeslag in het Groeipakket
Een van de ouders heeft verminderde zelfzorg en is voor zelfzorg aangewezen op derden
Het gezin wordt begeleid/ondersteund omwille van sociale of pedagogische redenen
Mijn gezin verdient minder dan 2000 euro netto per maand
Kinderopvang voor pleegkind
Kinderopvang in dezelfde opvang van een oudere broer of zus in het gezin
Geen van beide ouders heeft een diploma secundair onderwijs

Informatie

Li-Lo-La is een kleinschalige opvang, elke dag zijn er maximum veertien kindjes aanwezig. Dit is een bewuste keuze, op deze manier hebben wij voldoende tijd en aandacht voor elk kind. We vinden het zeer belangrijk dat de kindjes de tijd hebben om zich op hun eigen manier en tempo te ontplooien. Ook proberen we de ouders zoveel mogelijk te betrekken bij de opvang en houden we ze zo goed mogelijk op de hoogte over de avonturen van hun kindje.

Wij proberen zoveel mogelijk het ritme te volgen van elk kind en responsief om te gaan met hen. We spelen ook in op hun individuele noden en respecteren hun zelf-ontwikkelend vermogen. We geven ruimte aan de ontwikkeling van empathie door positief in te grijpen en geen agressie te gebruiken, je zal bij ons bijvoorbeeld geen strafstoel zien. We geven gehoor aan hun signalen en laten hen niet graag alleen huilen. De hele kleintjes (meestal tot aan 1 jaar) slapen bij ons in de ruimte en indien ze hier behoefte aan hebben, in de draagzak/doek.

Door naar elk kind te kijken en hen te volgen kunnen we ook mooi inspelen op hun zelfredzaamheid. We proberen elk signaal op te pikken en hen te stimuleren in hun persoonlijke ontwikkeling. Ze krijgen voluit de kans om zelf te eten en te proeven. Maar ook bij andere dagelijkse activiteiten geven wij hen voldoende de ruimte om zelf te proberen en te leren.

Het welbevinden van het kind is op elk moment een prioriteit voor ons. Wij vangen geen zieke kindjes op, maar ook hun emotionele toestand is van belang. We kiezen ervoor om steeds te communiceren met onze ouders en hen te melden wanneer hun kindje beter in hun vertrouwde omgeving zou vertoeven. Een kindje dat start bij ons, krijgt ook steeds wendaagjes.

Gezonde voeding 

Omdat we weten hoe gezond borstvoeding is en om de borstvoedende mama’s te ondersteunen is het zeker mogelijk om afgekolfde melk mee te geven. Ook wie haar kindje over de middag wil komen voeden is welkom.

Elke dag zorgen wij ook voor dagverse maaltijden. Hierbij kijken we naar een aantal zaken: alles wat we voorschotelen is biologisch, we serveren niets wat onnodige bewaarmiddelen, kleurstoffen of geraffineerde suikers bevat. Ook proberen we zoveel mogelijk witte tarwe en dierlijke producten te vermijden zoals bv. koemelk.  Wij dringen niemand iets op en zorgen simpelweg voor zeer gezonde en gevarieerde voeding.

Om onze ecologische voetafdruk te verkleinen trachten we steeds met producten te werken die uit de buurt komen.

In het voorjaar starten wij ook een mini-moestuintje, waar de kindjes dan verse groenten en fruit uit kunnen halen.

Groenten en fruit worden wekelijks geleverd door bio boerderij Het Livinushof.

We vinden het zeer belangrijk dat er bij de dosering van melkvoeding rekening wordt gehouden met de natuurlijke maagcapaciteit  van het kind. Het is beter om kleine doseringen op frequentere basis te geven dan grote flessen met een lange tijdsduur tussenin. In functie van een gezonde darmontwikkeling vragen wij ook met drang om niet te starten met vaste voeding voor de leeftijd van 6 maanden, tenzij het kindje al mooi rechtop kan zitten voor die leeftijd.

Buiten spelen

In onze tuin met aangepaste speeltuigen kunnen de kinderen zich uitleven. Dit kan in de zomer op blote voeten maar ook in de winter met laarsjes en regenpakken, door ons voorzien. We proberen regelmatig te gaan wandelen met onze bolderkar.

Voetnoot

Ook wij leren dagelijks nog bij en schaven onze werkwijze bij waar nodig. We lezen zeer veel over de visie waar we achter staan en delen geregeld gerelateerde artikels op onze Facebook- en Instagrampagina. In onze bib kan je boeken uitlenen over voeding, opvoeding,…

Tarieven

Inkomstengerelateerde tarief Kind & Gezin, fiscaal aftrekbaar.