De pluktuin (groepsopvang aangesloten bij DVO vzw Engelbewaarder)

Vrije plaatsen 0 tot 3 jaar

01-02-24
Van 0 maand tot 36 maand
ELKE DAG PLAATS VAN 07.30 TOT 17.OO
WOENSDAG VAN 7.30 TOT 12.30
VRIJDAG VAN 7.30 TOT 16.30
01-04-24
Van 0 maand tot 36 maand
ELKE DAG PLAATS VAN 07.30 TOT 17.OO
WOENSDAG PLAATS TOT 12.30
VRIJDAG VAN 7.30 TOT 16.30
Ik doe een aanvraag voor een ouder

Mijn gegevens

Gegevens ouder

Eenouder gezin

Gegevens kind

Meerling (aparte aanvraag per kind)
Specifieke zorgbehoefte

Dit is een dringende vraag

Voorrangsgroep
Kwetsbare groep

Geef de gewenste opvangmomenten in:

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

Informatie

Wij zijn twee samenwerkende mama’s die elke dag voor jullie kinderen zorgen, ze helpen opgroeien en ontwikkelen in een huiselijke sfeer. Wij bieden de kinderen de mogelijkheid wanneer het weer het toelaat om zoveel mogelijk buiten te spelen in de natuur en op stap te gaan met de kiddybus. Ook kunnen ze kennismaken met kleine en grote boerderijdieren. Nl. eitjes gaan rapen bij de kippen, konijntjes eten geven, bezichtigen van de schapen en paarden vanuit de tuin. Elke dag wordt er vers bereide soep en maaltijd aangeboden alsook zal er een moestuin zijn voor de oudere kindjes. Voor elke leeftijd zal er voldoende aandacht besteed worden om hun ontwikkelingsmogelijkheden te kunnen ontplooien. Nl. voor de baby’ zullen er twee grote aangepaste duoboxen voorzien zijn met aangepast speelgoed, eveneens wordt er een gedeelte voorzien waar de kruipers op een veilige manier op avontuur kunnen. Voor de grotere kindjes is er een ruimte voorzien waar ze naar hartenlust kunnen spelen en knutselen. Er is ook een ruim en afgesloten terras voorzien waar de kindjes met loopfietsen kunnen rondrijden, op de kinderglijbaan en wipjes kunnen spelen en met de poppen en buggy’ kunnen spelen, met de bal te spelen,… en natuurlijk kunnen ze zich ook eens amuseren op het kinderspringkasteel. Wij proberen ook dagelijks op stap te gaan met de kiddybus zodat de kindjes kunnen genieten van de buitenlucht. Er is ook de mogelijkheid om jullie kindje te laten buitenslapen in buitenbedjes.

Tarieven

De kinderbegeleider is aangesloten bij de organisator gezins- en groepsopvang “Engelbewaarder”. De opvanglocatie werkt inkomen gerelateerd. De ouders kunnen via de website www.kindengezin.be een simulatie maken van de dagprijs en vragen voor de start van de opvang een attest inkomenstarief aan (via www.kindengezin.be ).

  • Volle dag: meer dan 5 uren: 100% van de dagprijs (2 maaltijden inbegrepen)
  • Halve dag: tussen de 3 en 5 uren: 60% van de dagprijs (1 maaltijd inbegrepen)
  • Derde dag: minder dan 3 uren: 40% van de dagprijs (geen maaltijd inbegrepen) Enkel voor schoolgaande kinderen

Voor info, vrije plaatsen en reservatie, contacteer de organisator gezins- en groepsopvang “Engelbewaarder” Ommegangstraat 41 8870 Izegem Tel: 051 31 22 05 Email: dvo@engelbewaardervzw.be Contactpersoon: Decoene Griet

Vakantieregeling

Tijdens het groot verlof: 4 weken gesloten (Kortrijk congé)
herfstvakantie: gesloten
kerst en nieuw: 2 weken gesloten
krokusvakantie: gesloten
paasvakantie: 1 week (bouwverlof)