CKG Kapoentje vzw

Ik doe een aanvraag voor een ouder

Mijn gegevens

Gegevens ouder

Eenouder gezin

Gegevens kind

Meerling (aparte aanvraag per kind)
Specifieke zorgbehoefte

Dit is een dringende vraag

Geef de gewenste opvangmomenten in:

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

Informatie

CKG Kapoentje vzw biedt als regionale pluralistische voorziening, opvoedingsondersteuning aan gezinnen met jonge kinderen die een hulpvraag stellen i.v.m. het opvoedingsgebeuren waarbij er voldoende perspectief aanwezig is om tot verandering te komen. Gedurende dit hulpverleningsaanbod stellen we het kind en de gezinscontext centraal.
Wat kunnen wij voor je doen?
Concreet richt de werking van ons centrum zich in de eerste plaats op kinderen tussen 0 en 12 jaar. Er bestaan drie verschillende werkvormen en crisisopvang.
  1. Ambulante begeleiding = opvoedingsondersteuning aan huis. Wekelijks komt de gezinsbegeleider 2x bij je langs om samen met jou na te gaan wat goed loopt en waar jullie samen aan kunnen werken.
  2. Residentiële begeleiding = zowel dag- als nachtopvang. We zorgen voor een huiselijke en kindvriendelijke omgeving waar je als ouder, na afspraak, steeds op bezoek kan komen. Ondertussen werken we samen aan het verbeteren van de gezinssituatie.
  3. Semi-residentiële begeleiding = enkel dagopvang (alle werkdagen van 7 tot 19 u.).
  4. In een crisissituatie kan je steeds bij ons terecht. Bij een crisissituatie is er opvang mogelijk en dit 24 uur op 24, alle dagen van het jaar.

Tarieven

Het tarief is volledig afhankelijk van het gezinsinkomen.