Olio

Ik doe een aanvraag voor een ouder

Mijn gegevens

Gegevens ouder

Eenouder gezin

Gegevens kind

Meerling (aparte aanvraag per kind)
Specifieke zorgbehoefte

Dit is een dringende vraag

Voorrangsgroep
Kwetsbare groep

Geef de gewenste opvangmomenten in:

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

Informatie

Kinderdagverblijf Olio is voor kinderen van 0 – 2,5 jaar.
Wij werken samen met OCMW Oosterzele.

Conny en Dimfna, ofwel Moeder en dochter delen dezelfde passie.
Wij zullen instaan voor de opvoeding van de kinderen.
Vooral met Structuur & liefde.

Olio? 

Olio is een plek zijn waar ieder kind niet gestraft wordt omdat ze iets ‘verkeerd’ zeggen maar ze zullen op de juiste manier begeleid, opgevoed worden naar een manier dat fouten maken mag. We kunnen er alleen maar uit kunnen leren. We willen ze een opstap geven naar een verdere toekomst waar nog veel fouten zullen gemaakt worden, maar dat ze daar mee kunnen omgaan en uit leren. Waarom begeleiden, opvoeden? We willen geen school zijn maar een plaats waar ze zich kunnen en mogen thuis voelen waar fouten maken niet voelt als een straf maar een eigen leren. 

Waarom de referentie naar olifant? Zo zijn de olifanten een van de hoogst intelligente dieren. Zo bezitten ze ook de gevoelens om medelijden te hebben, rouwen en ze spelen. Olifanten moeten ook bepaalde gedragingen leren tijdens de groei. Zo leven ze ook in een gemeenschap en hebben olifanten een heel sterke familieband. Olifanten gaan mensen bewaken als ze gewond zijn en helpen dieren in nood. Zo zijn de slagtanden van de olifanten van heel veel waarde.

Wij willen graag de mama olifanten zijn en de kinderen leren ontwikkelen naar hun eigen waarden. We willen een band creëren met de kinderen maar ook met de ouders. Zodat we samen met hun de kinderen kunnen laten groeien. We zullen ze beschermen en helpen waar we kunnen. Met de slagtanden willen we refereren naar de waarde van een kind voor de ouders. Het is hun kostbaarste bezit die ze achterlaten, waar wij ons uiterste best voor zullen doen om ze te verzorgen en laten ontwikkelen naar dat kostbare bezit.

Onze missie 

We willen dat elk kind zich kan en mag ontwikkelen naar het persoontje dat ze zijn in een huiselijke sfeer voor kinderen tussen 0 en 3 jaar oud dit met een maximum van 18 kinderen per dag. De opvang wordt georganiseerd door 2 personen die gemotiveerd zijn en altijd klaar staan. Alle kinderen zijn bij ons welkom. Kinderen met een beperking wordt gekeken naar de draagkracht voor ons en de andere kinderen. De kinderen kunnen tot 5keer eten bij ons. Zo is er ontbijt, soep, middagmaal, 4uutje en een boterham ’s avond. Kinderen mogen en moeten fouten maken zodat ze er iets uit kunnen leren. Wij als begeleider staan open voor andere personen hun mening en zullen bekijken hoe we dit enigszins kunnen verwerken in ons beleid. We zullen ons regelmatig laten bijscholen. We vinden het belangrijk dat de ouders met ons durven communiceren als een partner. 

Onze visie 

We willen een kinderopvang zijn waar zowel de ouders als de kinderen zich thuis mogen voelen. Waar vragen stellen mag en kan op elk moment. We willen dit realiseren door een cosy ruimte te creëren waar kinderen zelfstandig mogen zijn. Op termijn mogen de kinderen een bak nemen en ermee spelen. We willen voortdurend onze kwaliteit verbeteren. We willen dat de kinderen zich optimaal kunnen ontplooien en ontwikkelen. We hebben een individuele aanpak maar willen toch het groepsgevoel benadrukken door sommige activiteiten zoals het onthaal en slaapmoment samen te doen. Alles kan gezegd worden zolang er maar respect en vertrouwen is. We staan voor openheid maar ook voor duidelijkheid.

 

 

 

 

Tarieven

inkomstentarief

Vakantieregeling

Week van Paasmaandag
feestdagen + max 1 brugdag
zomervakantie 2 weken
tussen kerst en nieuwjaar. (23ste laatste opvangdag tot eerste maandag na 1 januari )

(dit is indicatief)