Oppasdienst Sloebersit

Ik doe een aanvraag voor een ouder

Mijn gegevens

Gegevens ouder

Informatie

Sloebersit is een babysitdienst van Solidariteit voor het Gezin.  Deze dienst is voor iedereen, ongeacht de mutualiteit.
De babysitdienst bemiddelt tussen ouders die een babysitter zoeken en (meestal) jongeren die graag babysitter zijn. Een avondje uit of een namiddag gaan winkelen en iemand vinden om thuis op de kindjes te passen of tijdens een vakantie op een gelegenheidsadres, hoeft geen probleem te zijn want Solidariteit voor het Gezin beschikt over een groep vrijwillige oppassers in verschillende provincies.
Je aanvraag doe je via www.sloebersit.be, minimum 3 dagen op voorhand.

 

Tarieven

Per opdracht betaal je  3 euro.  Een sloeberkit is een pakket van diensten (screening, verzekering, opleiding van de  babysitters).  De eerste sloeberkit is gratis (zodat je Sloebersit eens kan uitproberen).  Als je lid bent van één van de partners van ‘ van het gezin’ (liberale mutualiteit, Partena, Onafhankelijk Ziekenfonds) dan betaalt je mutualiteit jouw sloeberkits.  Sloeberkits betaal je via overschrijving.

De babysitter krijgt van jou (gepast geld op de avond zelf): 4 euro per begonnen uur (met een minimumvergoeding van 8 euro; ook voor minder dan 2u babysitten).

Overnachting (00u tot 8u): 20 euro + ontbijt

Op kerstavond, kerstdag, oudejaarsavond en nieuwjaarsdag betaal je dubbel tarief (= 8 euro per begonnen uur)