Hoe zoeken

Hoe zoek je een opvang voor je kind via de kinderopvangwijzer? 

Op de kinderopvangwijzer (deze website) vind je alle kinderopvanginitiatieven in Roeselare.

Je kan gericht zoeken naar de opvang die je nodig hebt.   Er zijn verschillende criteria waarop je kan zoeken:

  • Leeftijd van je kind:  0-3 jaar/2,5-12 jaar/+12 jaar
  • Soort opvang:  groepsopvang (minimum 9 kinderen en meerdere kindbegeleiders), gezinsopvang (maximum 8 kinderen bij een onthaalouder), oppasdiensten aan huis (babysitters, zieke kinderen, kinderen met zorgbehoefte),  opvang tijdens schoolvakanties/voor of na schooltijd/…
  • Tijdstip opvang: vóór 7u/van 7u tot 18u30/na 18u30
  • Deelgemeente:  Roeselare/Rumbeke/Oekene/Beveren
  • Je kan een bijkomende filter aanklikken: enkel de initiatieven met vrije plaatsen.  Dan zie je enkel de informatie van de kinderopvanginitiatieven die aangeven dat ze een vrije plaats hebben (op dit moment of op een later tijdstip, op welke dagen).

STAP 1

Je maakt je eigen selectie.  Je kan ook kiezen om voor een bepaald criterium geen filter in te stellen bv. geen filter voor ‘tijdstip’ omdat je opvang nodig hebt binnen de standaardopvanguren.  Je ziet meteen de resultaten van je selectie.

STAP 2

De resultaten van je selectie kan je op twee manieren bekijken: ‘resultaten op kaart’ of ‘resultaten in een lijst’.   Als je dan klikt op een pin op de kaart of op een initiatief uit de lijst kom je op de fiche van het kinderopvanginitiatief.

STAP 3

Op elke fiche van een kinderopvanginitiatief vind je de contactgegevens en meer informatie (prijs, vrije plaatsen, capaciteit,…) van het kinderopvanginitiatief.    Je kan kinderopvanginitiatieven vergelijken en je eigen lijstje opstellen van initiatieven die je voorkeur genieten en die plaats hebben op de datum waarop jij opvang nodig hebt.

STAP 4

Neem contact op met de kinderopvanginitiatieven van je voorkeur: via het contactformulier of telefonisch.  Stel je vraag zo concreet mogelijk (leeftijd van je kind, startdatum, aantal dagen waarop je opvang nodig hebt, tijdstip van brengen en ophalen).  Maak een afspraak voor een bezoek.

Voorbeeld: 

Je bent op zoek naar opvang voor je toekomstige baby in Rumbeke.   Soms moet je werken tot 18u30, dus zoek je opvang die minstens tot 19u open is.  Je hebt een voorkeur voor opvang waar je een prijs betaalt volgens je inkomen.   Je hebt geen voorkeur voor een groepsopvang (kinderdagverblijf) of gezinsopvang (onthaalouder).  

STAP 1

Je selecteert volgende criteria: leeftijd ‘0-3 jaar’,  tijdstip ‘na 18u30’, deelgemeente ‘Rumbeke’.    Bij criterium ‘soort opvang’ selecteer je niets.  Daarna klik je op ‘toepassen’ .

STAP 2

Je krijgt de resultaten van je selectie op twee manieren: op de kaart staan enkel de initiatieven die voldoen aan je gekozen criteria en als je kiest voor ‘resultaten op lijst’ (vlak boven de kaart) dan krijg je een lijst van je zoekresultaten.

STAP 3

Je klikt op de initiatieven uit je lijst/op de ‘pins’ op de kaart voor meer informatie.   Je kijkt of ze een vrije plaats hebben op het moment dat je opvang nodig hebt.   Je stelt een eigen lijstje op met kinderopvanginitiatieven waar je contact mee wil opnemen.

STAP 4

Je neemt contact op met de kinderopvanginitiatieven waar je interesse in hebt door hen een e-mail te sturen (via contactformulier) of te bellen.    Je stelt hen je vraag en geeft zoveel mogelijk info aan de kinderopvang zodat ze kunnen bekijken of ze jouw kind kunnen opvangen (leeftijd van je kind, startdatum, aantal dagen waarop je opvang nodig hebt, tijdstip van brengen en ophalen).