Groepsopvang De Living

Vrije plaatsen 0 tot 3 jaar

01-11-20
Van 3 maand tot 30 maand
Neem contact op voor meer informatie over deze vrije plaats
01-01-21
Van 0 maand tot 0 maand
Ik doe een aanvraag voor een ouder

Mijn gegevens

Gegevens ouder

Eenouder gezin

Gegevens kind

Meerling (aparte aanvraag per kind)
Specifieke zorgbehoefte

Dit is een dringende vraag

Geef de gewenste opvangmomenten in:

Ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

Informatie

De Living is een kinderdagverblijf en ontmoetingsruimte waar zowel kinderen als ouders zich ‘thuis’ voelen. Iedereen is welkom! Het kinderdagverblijf voorziet plaatsen voor ouders die enerzijds snel en/of kortstondig een opvangplaats zoeken en anderzijds een vaste opvangplaats nodig hebben.

Elk kind is uniek en mag op zijn eigen ritme de wereld exploreren, zichzelf ontplooien en zijn talenten ontdekken. Kinderen leren veel van elkaar door samen te spelen. Binnen De Living behandelen we elk kind en elke ouder met respect en zien wij diversiteit als een meerwaarde waarbij we van elkaar kunnen leren.

Leerrijk, leuk en aangepast spelmateriaal en een professionele begeleiding stimuleren de kinderen in elke ontwikkelingsfase.

In De Living erkennen wij de ouders als de eerste opvoeders van hun kind. We streven naar een goede samenwerking met de ouders zodat de overgang van het gezin naar de kinderopvang aangenaam is voor iedereen.

Vrijblijvende (wekelijkse) ontmoetingsmomenten en regelmatig georganiseerde activiteiten bieden de mogelijkheid aan begeleiders en ouders om elkaar te leren kennen. Deze ontmoetingsmomenten en activiteiten zijn vrij toegankelijk voor ouders uit de hele buurt. Hierbij kunnen ook (toekomstige) ouders, waarvan hun kind niet is ingeschreven in de opvang, langskomen om kennis te maken met het concept “kinderopvang”.

It takes a village to raise a child! In De Living kunnen ouders ook terecht met hun vragen rond opvoeding en andere gezinsondersteuning (wonen, administratie, rechten, gezondheid, persoonlijke problemen,…). Deze worden begeleid door een agogisch en pedagogisch medewerker.

Naar de kinderopvang gaan is een grote stap. In De Living staat het welbevinden van het kind centraal. We geven de mogelijkheid aan de ouders en het kind om ruim voldoende te wennen aan onze voorziening. We proberen zoveel mogelijk de gewoontes van thuis over te nemen en bieden zo een aanbod op maat van elk kind.

Gebruik je talent! Ouders zijn welkom om hun talenten te gebruiken binnen de opvang. Regelmatig gaan we op zoek naar vrijwilligers en leuke ideeën voor de organisatie van extra activiteiten.

“Ontmoetingsruimte en kinderopvang zijn meer dan de som van de aparte delen.” (Kindbegeleider Jitske)

Tarieven

In De Living betaal je voor de kinderopvang een prijs volgens je inkomen.

 

Vakantieregeling

De opvang is gesloten:

  • 3 weken in de zomervakantie
  • 1 week tussen kerst en nieuwjaar
  • 2de week van de paasvakantie
  • Alle feestdagen
  • De brugdagen als een wettelijke feestdag valt op een dinsdag of donderdag
  • Uitzonderlijke sluitingsperiodes ten behoeve van infrastructuurwerken